Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Aanhangwagentraining; E-rijbewijs

Intro

Het is verleidelijk om even een aanhanger achter de auto te hangen. Maar lang niet iedereen mag zomaar met een aanhanger rijden. Vaak is een E-rijbewijs noodzakelijk. Rijden met een aanhangwagen zonder E-rijbewijs kan vervelende gevolgen hebben. De bestuurder loopt het risico van een bekeuring. Veel ernstiger zijn de gevolgen voor de verzekering. Iedere autopolis bevat namelijk uitsluitingsclausules en één daarvan gaat over het rijden met een niet geldig rijbewijs. Voor jou en je werkgever kan dat vervelende financiële gevolgen hebben.

Wanneer?

Staat er op dit moment geen training in de planning, neem dan contact met ons op. Wij plannen deze training graag individueel voor je in.

Wat leer je?

Het leren rijden met een aanhangwagen en het behalen van het zogenaamde E-rijbewijs. (Deze eendaagse training is in het bijzonder geschikt voor iedereen die al ervaren is in het rijden met een aanhanger, is dat niet het geval, dan is de 2-daagse variant van toepassing)

Duur training

1 dag

Programma

  • Kennismaking met de verkeersschool/instructeur
  • Opleiding Aanhangwagentraining: E-rijbewijs bij jou in de regio
  • Lunchpauze
  • Na de lunch wordt de opleiding Aanhangwagentraining: E-rijbewijs hervat
  • Ongeveer een halfuur voor het examen kun je, je gereedmaken voor het examen
  • Na 55 minuten is je examen E- rijbewijs beëindigd
  • Tekenen van de presentielijst
Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare data.

Staat er op dit moment geen training in de planning? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter via het inschrijfformulier. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Voor wie?

Iedereen die een B-rijbewijs heeft, mag met een aanhanger rijden, mits die een totaalgewicht heeft van maximaal 750 kg (eigen gewicht en laadvermogen);
Voor een aanhanger met een totaalgewicht van meer dan 750 kg is een E-rijbewijs nodig, als dit gewicht tenminste groter is dan van het trekkende voertuig;
Als het totale gewicht van het trekkende voertuig en aanhanger meer dan 3500 kg bedraagt, is altijd een E-rijbewijs nodig.

De aanhangwagentraining voor E-rijbewijs wordt landelijk verzorgd. Training en examen vinden plaats in een voertuigcombinatie van een geschikt bevonden rijschool. De aanhangwagentraining voor E-rijbewijs wordt landelijk verzorgd. Dus altijd in of dichtbij de woonplaats van de deelnemer. Training en examen vinden plaats in een voertuigcombinatie van een geschikt bevonden rijschool.

Investering

Wat zijn de kosten voor deze opleiding aanhangwagen E-rijbewijs? De kosten zijn € 757,- De prijzen zijn inclusief examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.