Wanneer wil je gaan?

29 maart 2023
08:30-16:00 · Eindhoven
13 april 2023
08:30-16:00 · Hoofddorp
8 mei 2023
08:30-16:00 · Gorinchem
8 juni 2023
09:00 - 16:00 · Zwolle
Regulier inschrijven
Voorinschrijven STAP
20 juni 2023
09:00 - 16:00 · Eindhoven
Regulier inschrijven
Voorinschrijven STAP

Preventiemedewerker

Intro

Een goede aanpak voor gezond en veilig werken is belangrijk voor uw medewerkers. Hiervoor moet u verschillende dingen doen, onder andere een preventiemedewerker aanstellen. Dit is al een verplichting sinds 2005.
Een preventiemedewerker ondersteunt de werkgever bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid. De preventiemedewerker heeft kennis van de arbeidsrisico’s van de organisatie en van de te nemen preventieve maatregelen. Zij zijn deskundige medewerkers binnen het bedrijf die je adviseren over de arbeidsomstandigheden.
Preventiemedewerkers zijn betrokken bij het opstellen van de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijbehorende plan van aanpak. Ook spelen zij een belangrijke rol bij het uitvoeren van de maatregelen die voortkomen uit het plan van aanpak.
Hierbij adviseren zij en werken zij samen met de ondernemingsraad, de personeelsvertegenwoordiging of bij het ontbreken daarvan de belanghebbende collega’s.
Preventiemedewerkers kunnen een vraagbaak zijn voor werknemers. Zij kennen de werksituaties en –processen en kunnen daardoor helpen bij het verkleinen van de risico’s.
Per 1 juli 2017 wordt de arbeidsomstandighedenwet aangepast. Ook de preventiemedewerker krijgt hiermee te maken.

Wat leer je?

De cursus Preventiemedewerker heeft als doel kennis en inzicht te verstrekken in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van preventiemedewerker. Voor de preventiemedewerker is een cursus niet verplicht, maar wel aan te raden.
Elke cursist ontvangt een cursusnaslagwerk en een certificaat van deelname.

Duur training

1 dag

Programma

  • Arbowetgeving
  • Veranderingen in de Arbo wet 2017
  • Rol van de Preventiemedewerker binnen de organisatie
  • Organiseren van preventietaken
  • Werkgevers en werknemersverplichtingen
  • Aansprakelijkheid
  • Partijen in arboland
  • De preventiemedewerker als adviseur
  • Arbozorgsysteem: de 5 W’s
  • Waar haal ik mijn informatie
Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een Certificaat als bewijs van deelname.

Locatie: Klik op "Bekijk datums" voor de beschikbare locaties.
Liever op eigen locatie? Informeer dan naar een in-company maatwerk cursus.

Datum: Klik op ‘Bekijk datums’ voor de beschikbare data.

Staat er op dit moment geen training in de planning? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter via het inschrijfformulier. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Voor wie?

Preventiemedewerkers, zowel beginnend als ervaren.
De cursus Preventiemedewerker heeft als doel kennis en inzicht te verstrekken in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van preventiemedewerker. Voor de preventiemedewerker is een cursus niet verplicht, maar wel aan te raden.

Wil je de training met collega’s volgen? Met een in-company opleiding komen we langs op locatie. Ook kan je de training online volgen en deskundigen detacheren.

Investering

Wat zijn de kosten voor een cursus Preventiemedewerker? De kosten zijn € 510,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee, lunch en indien van toepassing, examen. Deze bedragen zijn exclusief BTW.