Wanneer wil je gaan?

12 mei 2023
08:30-16:00 · Utrecht

Luchtdicht Bouwen en Installeren

Intro

De basis van het energiezuinig maken van gebouwen is (nieuwe) vakkennis en goede communicatie en samenwerking tussen alle betrokkenen. En daar is nog veel te verbeteren! Door het opbouwen en bijhouden van uw vakkennis, bent u in staat om beter af te stemmen met uw bouwpartners. Dit voorkomt miscommunicaties, zorgt voor een hogere marge en levert een beter eindproduct op. Kortom: een zorgeloos project voor álle betrokkenen. De training Luchtdicht bouwen en installeren is ontwikkeld door experts van Bouwradius, Zehnder en Technische Unie. Het centrale thema van de training is het gezamenlijk energiezuinig maken van een gebouw. Hoe dóé je dat precies? Het doel van de training is om de samenwerking tussen bouwers en installateurs te verbeteren. Want, meer samenwerking en begrip op de bouwplaats leidt tot minder fouten, méér plezier én een comfortabel en energiezuinig gebouw voor de eindklant. We nodigen bouwers & installateurs dan ook van harte uit om samen naar de training te komen.

Wat leer je?

Na afloop van de training : Weet je wat er nodig is om optimaal te bouwen en installeren, door nieuw opgedane kennis en door betere samenwerking.
Heb je actuele kennis op het gebied van energiezuinige, luchtdichte constructies, optimale ventilatie én de impact van ventilatie binnen luchtdichte constructies.
*Kun je hierover advies geven vanuit verschillende perspectieven (bouw en installatie) en ben je in staat je advies deskundig te onderbouwen.

Duur training

1 dag.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod: Energiezuinig bouwen en de eisen aan nieuwbouw en renovatie
Wat betekent de BENG voor het ontwerp/bouw van woningen
Het uitvoeren van een blowerdoortest in de praktijk
Hoe invulling te geven aan de belangrijkste eisen uit het bouwbesluit
Doorspreken van een tekening van een energiezuinige woning, vanuit verschillende perspectieven (bouw en installatie)
Inventarisatie van benodigde maatregelen vanuit bouw en installatie.
*Rondleiding Inspiratiecentrum Technische Unie (in Zwolle of Utrecht, afhankelijk van de trainingslocatie)

Voor wie?

De training is geschikt voor adviseurs, ontwerpers, projectleiders, werkvoorbereiders, ingenieurs en andere professionele betrokkenen bij nieuwbouwprojecten in woningbouw of utiliteit.

Investering

€ 350,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze training? Bel ons op (079) 36 85 800 of mail via info@bouwradius.nl.
€ 350,-
per persoon