Wanneer wil je gaan?

Deze training wordt binnenkort weer gepland,
voor meer informatie kunt u bellen naar 079 36 85 800

Isolatiematerialen en damp remmende lagen

Intro

Om de klimaat doelstellingen van de overheid te behalen is het verantwoord en duurzaam omgaan met energie is steeds belangrijker geworden. Het op de juiste manier isoleren van ruimtes draagt hieraan bij. Kennis van de bouwfysica en de toe te passen materialen is hierbij onontbeerlijk. Door de komst van nieuwe producten en hoge isolatienormen is die kennis en vakmanschap lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Door de aanscherping van de isolatie-eisen worden de bouwfysische constructies steeds complexer en kritischer. Kleine onjuistheden in de detaillering, samenstelling van materialen of uitvoering kunnen grote negatieve gevolgen hebben met hoge herstelkosten achteraf. Als voorschrijvende, adviserende, toezichthoudende of uitvoerende is het mede jouw taak problemen te voorkomen. Deze training is bij uitstek geschikt om weer helemaal bij te zijn en je kennis te updaten.

Voor een cursus ‘isolatiematerialen en damp remmende lagen’ op of na 29 maart 2023 kun je STAP-subsidie aanvragen. Kijk hier voor meer informatie.

Wat leer je?

De training heeft een theoretisch karakter.
De nadruk ligt op de materiaalkennis van de meest voorkomende isolatie materialen in dak, wand en vloerconstructies zowel voor de nieuwbouw als voor het na-isoleren van bestaande bouw. Aan de orde komen:
  • De bouwfysische achtergronden van warmte, vocht en condensatie.
  • De opbouw van isolerende constructies met damp remmende-, damp-open- en waterkerende lagen.
  • Speciale aandacht voor toepassing van folies in kruipruimten.
  • Speciale aandacht voor gespoten systemen als PUR in kruipruimten.

Duur

1 dag

Voor wie?

Middenkader personeel werkzaam bij voorschrijvende instanties, uitvoerende partijen, gebouweigenaren en adviseurs.

Investering

De kosten voor een cursus isolatiemateriaal en damp remmende lagen zijn € 306,-; De prijzen zijn inclusief een bijdrage aan de accommodatie, koffie, thee en lunch. Deze bedragen zijn exclusief BTW.
Tip: Voor deze training kun je een STAP-subsidie aanvragen, waardoor je de cursus kosteloos kan volgen. Kijk hier voor meer informatie.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze isolatiemateriaal en damp remmende lagen? Of wil je zeker weten dat het de juiste cursus voor jou is? Wij lichten het graag toe. Bel ons op (079) 36 85 800 of mail gerust via info@bouwradius.nl. We zien je graag op onze cursuslocatie of in-company op eigen locatie.

Bouwradius Training & Advies biedt trainingen voor bouwondernemingen aan alle niveaus, van bouwplaatspersoneel tot hoger kader. Onze adviseurs beschikken over een uitgebreid netwerk en expertise. Zo hebben we in de afgelopen jaren meer dan een miljoen scholingsdagen gerealiseerd voor werknemers uit duizenden bedrijven. Bouwradius Training & Advies is jouw natuurlijke partner voor jouw scholingsbeleid.
€ 306,-
per persoon