Scholing voor werken met PUR

Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht dat werknemers die met PUR werken, een speciale opleiding hebben gevolgd.

Dit komt door de gevaarlijke stoffen diisocyanaten die in PUR-schuim zitten en allergieën kunnen veroorzaken. Het is daarom verboden om met producten te werken die diisocyanaten bevatten zonder de benodigde training en certificaat. Dit geldt niet alleen voor PUR-schuim, maar ook voor lijmen en lakken die deze stoffen bevatten.

De producenten van deze producten zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beschikbaar stellen van het opleidingsmateriaal. Zij kunnen aangeven welke mate van opleiding nodig is voor welk product of toepassing. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het registreren van de opleiding van elke medewerker en de opleiding moet iedere vijf jaar worden herhaald.

Als werkgever is het daarom belangrijk om contact op te nemen met je leverancier om te bepalen wat de impact van deze verandering is voor jouw bedrijf en hoe je aan de nieuwe eisen kunt voldoen.

Het is verplicht om de opleiding succesvol af te ronden om met diisocyanaten te mogen blijven werken. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid, de verenigde producenten of bij je eigen leverancier.

Voor de bouw is de training Professionele toepassing van kleef- en afdichtmiddelen / Kleine verpakkingen bij omgevingstemperatuur voldoende om aan het vereiste certificaat te kunnen voldoen.

Zelf regelen of laat je ontzorgen door Bouwradius

Je kunt dit voor je personeel zelf verzorgen, echter blijkt het niet heel eenvoudig te zijn.  Wij kunnen je hierbij ontzorgen door de deelnemers te voorzien van een link naar de training, een inlogcode en bij goed gevolg een certificaat. Het enige wat je zelf zult moeten is dit te registreren.


Wil je het uit handen geven, dan verzorgen wij alles voor jullie. De kosten van deelnemer 1 en 2 zijn € 25,- per deelnemer, iedere volgende deelnemer is € 17,50 exclusief BTW. Klik hier om aan te melden.
 
 
Zijn de medewerkers niet zo bekwaam met computers, dan kunnen wij de medewerkers klassikaal de e-learning laten doorlopen en de toets doen.  Ook hierbij zorgen wij voor alles, inclusief inzet van laptops.

 
En je kunt denken aan het combineren met een training over Luchtdicht Bouwen of Werken met Diisocyanaten. Neem contact op voor de mogelijkheden.