Even voorstellen Maaike Slinger

Bouwradius: Kun je iets vertellen over jezelf?

Maaike Slinger: Ik zou nooit mijn snowboardvakantie willen missen en vind het echt fijn om samen met vrienden en familie te zijn, ik ben echt een ‘mensen mens’! Sinds kort hebben we een leuke en lieve Australische herder thuis, Jack heet hij. Als puppy hebben we die vorig jaar gekocht maar daar heb ik wel mijn hele leven voor moeten zeuren, ha ha. Ik vind het heerlijk om met Jack te gaan wandelen, want dat was natuurlijk de afspraak: Dat ik degene zou zijn die hem uit zou laten. Binnenkort word ik 23 en ik woon in Alphen aan den Rijn.

Bouwradius: Hoe ben je bij Bouwradius terechtgekomen?

Maaike Slinger: Mijn moeder had de vacature voor medewerker planning en organisatie in de krant gezien. Op dat moment was ik nog werkzaam bij een ander bedrijf en op zoek naar iets anders. Ik heb meteen een mail gestuurd met mijn cv, waarna ik op gesprek mocht komen. En uiteindelijk kreeg ik ook nog de baan! Vorig jaar maart ben ik begonnen. Bij mijn vorige werkgever kon ik na mijn laatste stage tijdens de opleiding voor directiesecretaresse meteen aan de slag. Daar deed ik de planning en assisteerde ik een van de directieleden, die ervaring heb ik dus meegenomen en komt me nu goed van pas. 

Bouwradius: Dat is een mooi bruggetje naar de volgende vraag: Wat zijn precies je werkzaamheden bij Bouwradius?

Maaike Slinger: Planning en Organisatie van de vele trainingen die worden gegeven. Het afgelopen jaar heb ik mij vooral gericht op de Steigerbouw trainingen en daarnaast organiseer ik ook alle zogenaamde maatwerk trajecten. Die laatste zijn dus specifiek voor de medewerkers van een bedrijf. De voorstellen worden eerst door ons opgesteld en aan de klant voorgelegd. Daarna regel ik het lesmateriaal, plan de trainer in, regel eventueel een locatie en handel alle correspondentie met de deelnemers af. De trainer stemt vervolgens met de klant af of er aanpassingen in het programma nodig zijn, die wij dan doorvoeren. De steigerbouw training is echt een belangrijke, omdat het door de regelgeving tegenwoordig verplicht is om elke vijf jaar een certificaat te halen óf om deze te vernieuwen.

Bouwradius: Wat vind je het leukste aspect van je werk?

Maaike Slinger: De afwisseling! We werken bijvoorbeeld met verschillende platforms waar mensen zich kunnen aanmelden voor een training. Maar een aanmelding voor een klant, die meerdere medewerkers op training wil sturen, is weer anders. In dat geval gaat er eerst een voorstel uit, dan wordt er wat heen en weer gemaild en wordt de een aanpak op maat gemaakt. Dat is dus een ander proces dan individuen die via de website binnenkomen voor een bepaalde datum. Ik doe eigenlijk van alles wat bij Bouwradius. Ik hoop in de toekomst ook steeds meer de voorstellen en aanvragen zelf op te pakken, wat me erg leuk en uitdagend lijkt. Het doel is dat ik dit uiteindelijk zelfstandig kan afhandelen. Ik moet ook zeggen dat het erg gezellig is met alle collega’s bij Bouwradius. We zitten op een afdeling, de lijnen zijn kort, waardoor we zaken makkelijk kunnen bespreken.  

Bouwradius: Kun je een voorbeeld geven van jouw aanpak?

Maaike Slinger: Ik pak dingen snel op. Ik probeer altijd mijn mailbox overzichtelijk te houden. Ook heb ik wel eens gehoord dat ik handig ben in het opzoeken van bepaalde zaken. Ik hou er gewoon van dat taken meteen worden opgepakt. Mijn mailbox moet up to date zijn, dus ik handel dingen af of zet ze klaar, als ik bijvoorbeeld op feedback moet wachten. Dus ja, een leeg bureau en een opgeschoonde mailbox, dat laat ik het liefst iedere dag achter, zodat ik ’s ochtends weer fris aan de slag kan!