Maatregelen met betrekking tot het coronavirus

We hebben onderstaande aanpassingen in onze trainingen doorgevoerd: 

 
Kleinere groepen
We trainen in kleinere groepen om te kunnen voldoen aan de richtlijn om voldoende afstand van elkaar te houden.  
 
Aangepaste uitnodiging
De deelnemers ontvangen een aangepaste uitnodiging met daarin beschreven welke preventieve maatregelen Bouwradius Training & Advies neemt en wat we hierin van de deelnemers verwachten. 
 
Controle op locatie
Er wordt voor aanvang van de training gecontroleerd of er deelnemers aanwezig zijn met gezondheidsklachten; hoesten, niezen, verkouden, koorts, ‘zieke’ indruk. 

Aanpassingen op de trainingslocatie
Per locatie is een protocol opgesteld en dit wordt bij de uitnodiging van de deelnemer gevoegd. 
 
Handen regelmatig wassen
Op meerdere momenten zal voor, tijdens en na de training de deelnemer worden gevraagd de handen te wassen. Ook is er voldoende desinfectans aanwezig. 
 
Lunch
In plaats van lunch in buffetvorm biedt Bouwradius Training & Advies op de meeste locaties elke deelnemer een lunchpakket aan, afhankelijk van het protocol van de locatie. 
 
Extra schoonmaakrondes
Op de trainingslocatie worden deurklinken en andere oppervlakken die door meerdere personen worden aangeraakt meerdere malen per dag schoongemaakt.  

Mondkapje
Wij verzoeken iedereen die zich door onze trainingslocaties beweegt dringend het advies van de overheid op te volgen om een mondkapje te dragen in de centrale ruimten. De mondkapjes mogen af zolang de deelnemer op de vaste zitplaats blijft zitten.
 

BHV

Aangepaste veiligheidsinstructie
Elke BHV training wordt gestart met een veiligheidsinstructie. Deze instructie is aangevuld met de corona-maatregelen die tijdens de training worden genomen. 
 
Dragen wegwerphandschoenen
Bij verschillende handelingen, zoals blussen is het verplicht om wegwerphandschoenen te dragen. Deze worden direct na de oefening of het praktijkgedeelte weggegooid. Bij de inzet van bedieningsunits worden deze voor gebruik van iedere deelnemer gereinigd. 

Rautek en eerste hulp bij verslikking oefenen
De Rautek-greep en handelingen bij verslikking/verstikking worden uitgevoerd op speciaal daarvoor geschikte poppen.

Reanimatie-oefeningen
Het oefenen van reanimatie vraagt dat elke deelnemer handelingen uitvoert op een reanimatiepop. Om te kunnen garanderen dat deze schoon is, worden de volgende maatregelen genomen per pop voordat de deelnemer start: 
  • desinfecteren borstkas,  
  • nieuwe long in de pop,  
  • schoon gezicht op de pop uit verpakking,  
  • handschoenen: tijdens de reanimatie draagt de cursist wegwerphandschoenen. 
Oefenen verbanden
Het aanleggen van verbanden zal worden geoefend op eigen boven- of onderbeen. Ook kan worden geoefend op een oefenarm. Hierbij geldt dat het dragen van wegwerphandschoenen verplicht is. Verbandmiddelen worden per deelnemer uitgereikt en na gebruik weggegooid.  
 
Werkvormen in subgroepen
Er zullen geen werkvormen meer gedaan worden in subgroepen omdat de kans dan te groot is dat deelnemers binnen 1,5 meter komen. Deze opdrachten worden anders ingevuld. 
 
Geen lotusslachtoffers en acteurs
Tijdens de verschillende trainingen maken we geen gebruik meer van lotusslachtoffers en acteurs.  
 

VCA EXAMEN

De richtlijnen vanuit het RIVM worden ook bij examens gehanteerd. 
  • Maximale groepsgrootte is 30 personen (incl. examenleiders)
  • 1,5 meter afstand tussen de kandidaten
  • Om een juiste identificatie controle te kunnen uitvoeren vragen de examinators aan de kandidaat om het mondkapje (indien van toepassing) af te doen. Daarna mag het mondkapje weer op.
  • Alle materiaal wordt voor- en na afloop van het gebruikt extra gereinigd.